Мъжки колан

 

Ежедневен мъжки кожен колан

Мъжки колан 1
Мъжки колан - Вижте повече!

Ежедневният мъжки кожен колан е предназначен за дънките или любимите ви спортно-елегантни панталони. Най-често ежедневният мъжки кожен колан има изчистена тока с по-дебела рамка и език, но можете да намерите и ежедневен мъжки кожен колан с метална плочка, която се промушва в колана. Господата често носят ежедневен мъжки кожен колан с правоъгълна катарама, която притиска колана на избрано от вас място, тъй като тя не изисква дупки по кожата и така гарантира свободно нагласяне по талията всеки път. Ежедневният мъжки кожен колан е със средна широчина, между 3,2 и 4 см. Мъжки кожен колан с ширина около 3 см се комбинира добре с дънки, чинос панталони и по-тежки материи. По-широкият мъжки кожен колан е по-необичаен, подхожда на дънки и ежедневни панталони. Ежедневните мъжки колани от естествена кожа обикновено са изработени от пълнозърнеста кожа, велур или плетена кожа. Моделите мъжки колани от естествена кожа от пълнозърнеста кожа са приятно дебели и много здрави и често са предпочитани за интензивно носене. Мъжки кожен колан от плетена кожа позволява да го закопчеете във всяка дупка от плетката, което го прави много удобен, и в същото време придава приятна текстура на тоалета. Плетени мъжки колани от естествена кожа стоят добре например с ленена риза, с панталон чинос и с по-свободно лятно облекло. Велурените мъжки колани от естествена кожа имат мека текстура и цвят, като придават приятна небрежност на визията. Самият велур е по-мек от другите кожи, така че тези мъжки колани от естествена кожа ще ви донесат усещане за комфорт. Можете да носите велурен мъжки кожен колан по всяко време на годината и на практика е подходящ за всякакви стилове и панталони – чинос, деним, лен, стига да пасва по цвят на тоалета. Добре е също така да комбинирате велурени мъжки колани от естествена кожа с велурени обувки. Мъжки кожен колан с щампи по кожата са перфектен избор за семпли комбинации като дънки и спортна риза, като им дават приятен акцент.

Официален мъжки кожен колан

Мъжки колан 2
Мъжки колан - Свържете се с нас!

Официалният мъжки кожен колан можете лесно да разпознаете по това, че е по-тънък и елегантен от ежедневния. Ширината на официалния мъжки кожен колан е между 2,5 и 3,5 см и колкото е по-тънък, толкова е по-официален. Луксозни мъжки колани от естествена кожа се изработват от висококачествена, пълнозърнеста, естествена телешка кожа. И макар да не личи на пръв поглед, тези мъжки колани от естествена кожа са по-здрави и по-меки от ежедневния мъжки кожен колан. Официалните мъжки колани от естествена кожа често са ръчно оцветени и имат елегантни шевове по краищата си, както и луксозни токи. Понякога можете да намерите официален мъжки кожен колан от луксозни и скъпи кожи – алигатор, крокодил, щраус, които имат по-фина текстура. Заради забележителната си визия обаче такъв мъжки кожен колан ще придаде на официалния ви тоалет малко повече небрежност. Токата на един официален мъжки кожен колан винаги е рамка с език, като езикът минава през дупка в колана. Често е сребриста или златиста, по-малка, по-изчистена и по-плоска от ежедневния мъжки кожен колан. Такъв мъжки кожен колан има твърда, гладка повърхност и приятен блясък. Допуска се да има съвсем лека шарка. Що се отнася до цветовете, класическият мъжки кожен колан би бил в кафяво или черно, но за коктейл или бизнес среща може да се използват и луксозни мъжки колани от естествена кожа в тъмносиньо, сиво, волска кръв, бежово или бяло за лятото. Когато избирате официален мъжки кожен колан, важно е да се съобразите с вида и цвета на останалите кожени аксесоари – обувки, часовник, чанта. Внимавайте също така какъв е цветът на токата на вашия мъжки кожен колан – той трябва да е същият като на другите метални аксесоари и бижута (изключение може да се направи само за венчалната халка). И не на последно място, избраният от вас мъжки кожен колан трябва да има същата степен на блясък, както всички кожени аксесоари по вас.

Как да изберете правилния размер мъжки колани от естествена кожа

Мъжки колан 3
Мъжки колан - от COLDFIRE

Правилото е категорично: ако панталонът има халки, значи трябва в тях да сложите мъжки колани, без значение дали имате нужда от тях, за да прикрепите по-стабилно панталона си. Разбира се, невинаги е задължително това да са мъжки колани от естествена кожа. Но всеки официален панталон със сигурност трябва да се носи с мъжки кожен колан. За да изберете размера на мъжки кожен колан, трябва да знаете обиколката на талията си. Дължината на вашият мъжки кожен колан трябва да е с поне 2 до 5 см по-голяма от талията. Размерите на един мъжки кожен колан се състоят от две числа с наклонена черта между тях – например 95/110. Първото число показва обиколката на талията плюс 2-5 см, а второто – дължината на съответния мъжки кожен колан. Тоест ако талията ви е 92 см, трябва да изберете мъжки кожен колан с размер 95/110. Всеки мъжки кожен колан по правило има пет дупки за закопчаване. Не се изкушавайте да пробивате сами дупки в мъжки колани от естествена кожа, ако не са ви съвсем по мярка – рискувате на това място кожата да се деформира и дори да се скъса. Занесете новия си мъжки кожен колан на обущар, за да направи дупката правилно. Когато носите официален мъжки кожен колан, имайте предвид, че етикетът изисква от закопчаната катарама да стърчат само няколко сантиметра, колкото да се пъхне в халката на самия колан. Увиването на мъжки кожен колан около талията в такива случаи се приема като проява на лош вкус. Ежедневният мъжки кожен колан обаче може да ви позволи тази волност, стига да ви е удобно да ги носите по този начин.

Мъжки кожен колан от COLDFIRE

В COLDFIRE ще намерите само качествени, луксозни мъжки колани от естествена кожа. Всеки един от тези мъжки колани от естествена кожа има стилен дизайн, прецизна изработка и голяма здравина. Това са мъжки колани от естествена кожа, които ще ви помогнат да постигнете завиден стил на обличане и ще разкрият вашия добър вкус.

Мъжки колани естествена кожа  1
Мъжки колани естествена кожа - Разгледайте при нас!