Вашата количка

Затвори

В момента количката ви е празна.

Влизане

Затвори

Правила за повелителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Добре дошли в COLDFIRE.BG („Уеб сайтът“ или „Интернет страницата“), който е изработен в полза и по поръчка на “Ивентис” ЕООД

Използвайки тази интернет страница вие се съгласявате с условията относно събирането, използването и разкриването на вашите лични данни в съответствие с тази политика за поверителност.
Моля да прочетете тази политика за поверителност внимателно преди да използвате този уеб сайт и в случай, че имате въпроси относно настоящата политика за поверителност, моля да се свържете с нас на info@coldfire.net

Ако не сте съгласни с някои от условията, съдържащи се в настоящата политика за поверителност, вие не трябва да използвате този уеб сайт.

Ивентис ЕООД (Наричано по-долу за краткост “Администратор” или “Дружеството”) осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни

 Информация относно Дружеството, което обработва данните Ви:

Наименование

“Ивентис” ЕООД

ЕИК/БУЛСТАТ

202251989

Седалище и адрес на управление

гр. Пловдив, ул. „Димитър Талев“ 75А

Адрес за кореспонденция

гр. Пловдив, ул. „Димитър Талев“ 75А

Телефон

 +359 894065651

E-mail

 info@coldfire.net

Уебсайт

www.coldfire.bg

 

Чл. 1. Дружеството обработва само законно събрани лични данни, необходими за конкретни, точно определени цели. Личните данни, които Дружеството събира и обработва са свързани с използването на онлайн платформата за електронна търговия www.coldfire.bg администриран от Ивентис ЕООД, за сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, б. “а”, “б”, “в” и “е” от Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме Вашите лични данни, които Вие ни предоставяте доброволно във връзка с използването на онлайн сайта за електронна търговия www.coldfire.bg и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

  • създаване на профил чрез регистриране с оглед предоставянето на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
  • извършване на поръчки и закупуване на стоки;
  • счетоводни цели;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга / продукт;
  • участие в рекламни и промоционални кампании;

 (2) Ние обработваме Вашите лични данни законосъобразно, добросъвестно и прозрачно.

Чл. 3. (1) Уеб сайта поддържа регистър “Клиенти”, който  съдържа следните лични данни на физическите лица – две имена (Име и Фамилия), адрес за доставка, електронна поща, телефон и ЕГН (необходимо само ако е поискано издаване на фактура).

(2) Данните в регистъра не се предоставят на трети лица.

(3) За защита на личните данни от случайно или незаконно унищожаване, от неправомерен достъп, от изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване, Дружеството организира и предприема мерки, съобразени със съвременните технологични постижения и рисковете, свързани с естеството на данните, които трябва да бъдат защитени.

(4) Достъп до данните на лицата, включени в регистър “Клиенти” имат само специално оторизирани за целта лица.

Чл. 4. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина или до оттегляне на съгласието за обработване. След заличаване на профила Ви или успешно приключване, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (да ги приведе във вид, който не разкрива Вашата личност).

(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.

(3) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго лице.

Чл. 5. Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

Чл. 6 (1) Вие, като субект на лични данни, имате право:

  • право на достъп до Вашите лични данни, които се обработват от администратора;
  • право на коригиране на неточни или непълни лични данни;
  • право на изтриване („право да бъдеш забравен“) на лични данни, които се обработват незаконосъобразно или с отпаднало правно основание (изтекъл срок на съхранение, оттеглено съгласие, изпълнена първоначална цел, за която са били събрани и други);
  • право на ограничаване на обработването при наличие на правен спор между администратора и физическото лице до неговото решаване и/или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
  • право на преносимост на данните, когато личните данни се обработват по автоматизиран начин на основание съгласие или договор. За целта данните се предават в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • право на възражение по всяко време и на основания, свързани с конкретната ситуация на лицето, при условие, че не съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или съдебен процес;
  • право субектът на данни да не бъде обект на изцяло автоматизирано решение, включващо профилиране, което поражда правни последствия за него или го засяга в значителна степен;
  • право на жалба до Комисията за защита на личните данни или съда.

 (2) Произтичащите от Регламент (ЕС) 2016/679 права може да упражните с писмено или електронно заявление до администратора на лични данни. В заявлението следва да посочите име, адрес и други данни за идентифицирането Ви като субект на данните, да опишете в какво се изразява Вашето искане, предпочитаната от Вас форма за комуникация и действия по Вашето искане. Необходимо е да подпишете Вашето искане, да отразите датата на подаване и адреса за кореспонденция с Вас.

(3) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

Чл. 7. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование

Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление

гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Адрес за кореспонденция

гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон

02 915 3 518

Интернет страница

www.cpdp.bg

 

 ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ

  1. Общи условия

Ивентис ЕООД управлява www.coldfire.bg. Потребителите  могат да  посещават сайта като тяхната лична информация е напълно защитена. Ивентис ЕООД не събира лични данни като имена, номера на кредитни карти, адреси и тн. При посещенията  на нашия сайт, ние използваме генерираната информация основно за статистически цели. Това ни позволява постоянно да оптимизираме и променяме сайта според изискванията и интересите на потребителите.

2. Cookies (бисквитки)

Бисквитките (cookies) представляват малки текстови файлове, които интернет сайтовете запаметяват във Вашия компютър посредством Вашия уеб браузър. Използвани още от средата на 90-те, те са едни от най-глобално използваните технологии в интернет. Бисквитките не могат бъдат използвани като преносител на вируси, а също така чрез тях не можем да получим достъп до Вашия харддиск. Затова ние не можем да четем каквато и да е информация на Вашия харддиск дори и там да се съхраняват бисквитки.

На бисквитките разчитат голяма част от основните функции на уеб сайтовете. Чрез тях става достъпно получаването на информация и онлайн реклама, която е много вероятно да бъде интересна и подходяща точно за Вас. От друга страна, без наличието на бисквитки не можете да пазарувате онлайн, защото те се използват за запаметяване на избраните продукти, добавени към Вашата потребителска кошница.

Бисквитките, използвани в coldfire.bg, не събират Вашите лични данни или друг тип лична информация, като също така по никакъв начин не вредят на Вашия компютър, таблет или мобилен телефон. Целта, с която нашият сайт използва бисквитки, е да ни помогне да ви осигурим оптимално използване на интернет и от друга страна да подобри ефективността и функционалността на сайта. Тази част от нашата политика за поверителност ви осигурява ясна и изчерпателна информация за бисквитките, които използваме, и целите, за които се използват.

Каква е информацията, която ще бъде запазена от бисквитката?

Обикновено бисквитката запазва:

  • Името на уебсайта, от която е дошла;
  • Колко дълго бисквитката ще остане на вашия компютър или телефон;
  • Стойност – обикновено произволно генериран уникален номер.

Колко дълго остават бисквитките на вашия компютър?

  • Бисквитки на сесии – тези бисквитки траят до затваряне на браузъра. Те не се запазват на вашия твърд диск. Обикновено се използват за проследяване на страниците, които посещавате, за да може да се персонализира информацията за вас за това посещение.
  • Постоянни бисквитки – тези бисквитки се съхраняват на вашия твърд диск, докато ги изтриете или изтече срокът им. Те могат да се използват например за запомняне на вашите предпочитания, когато посетите сайта.

Приемане

Чрез използването на този уеб сайт, вие се съгласявате, че www.coldfire.bg може да постави бисквитки във Вашия компютър или мобилно устройство.

Как използваме бисквитките

Бисквитки на страниците на www.coldfire.bg изпълняват важни функции, те са начин за регистриране на предпочитаните настройки на потребителя при ползването на дадения сайт и осигуряват персонализирано и по-добро уеб съдържание. Например, когато пазарувате онлайн, те запомнят какво сте поставили в потребителската кошница, а когато използвате нашата онлайн поддръжка, те Ви дават възможност да изберете уред и да намерите по най-бързия начин отговорите, които търсите.

Друг тип бисквитки ни идват на помощ, за да разберем как уеб сайтовете ни се използват от посетителите. А стигайки до тази информация, можем да оптимизираме това, което правим онлайн. Тези бисквитки могат да ни кажат времето и продължителността на ползване, както и да предоставят информация за начина, по който посетителите навигират в уеб сайта. Важно е да отбележим още веднъж, че бисквитките не събират Вашата лична информация. Ето защо нашият маркетинг екип, който работи с инструментите за уеб анализи, не би могъл да ви идентифицира лично. Важното в случая са получените факти от типа: колко време е необходимо за зареждането на дадена уеб страница или какъв е типът информация, търсен най-много посетителите, също така времето и продължителността на ползване, както и предоставената информация за начина, по който посетителите навигират в уеб сайта. Тези бисквитки са ни от полза и тогава когато част от нашия уеб сайт не работи правилно. В тези случаи т.нар. cookies, ни позваляват да локализираме проблема и след това да го отстраним.

За да установим къде да позиционираме нашите онлайн реклами и да разберем колко добре работят те, използваме третият тип бисквитка. Задачата, която те изпълняват, е да ни информират, когато някоя от рекламите ни, поставени на друг сайт (например Google, Yahoo, etc.) препратят посетител към сайта на www.coldfire.bg. Както останалите два типа, така и този не събира Ваша лична информация или данни.

Видове бисквитки, които www.coldfire.bg използва

Използваните от нас бисквитки се разделят в две категории. Първите са бисквитките, поставени от нас или „собствени бисквитки“ , а другите са бисквитки, поставени от наши партньори - „бисквитки от трети страни“.

  • Собствени бисквитки

Основната функционалност на сайта ни в по-голямата си част зависи от бисквитките, поставени от нас. Те включват също и уеб аналитични бисквитки, които ни помагат, за да определим колко посетители посещават даден уеб сайт и колко често, също така за да съхраняваме предпочитанията на нашите потребителите, да проследяваме пътя и активността им в нашия уеб сайт и не на последно място за съхранение на елементите, избрани от клиентите на сайта.

  • Бисквитки от трети страни

Това са бисквитките, поставети от трети страни – наши избрани партньори, с които работим. Те също не събират и не изпращат никаква лична информация за вас. Онлайн въпросници или чат на живо, чрез който да получите отговор на всичките си въпроси – това са някои от полезните услуги, които те активизират.  Рекламните мрежи, с които работим също могат да поставят бисквитки, чрез които да си набавят полезна информация, която ще им помогне да позиционират нашите онлайн реклами на най-подходящите места.

  • Бисквитки на социални мрежи

Чрез социални мрежи като Facebook и Twitter можете да споделите дадени страници на нашите уебсайтове. В тези случаи е добре да знаете, че подобни социални мрежи поставят свои собствени бисквитки, които ние не контролираме. Ето защо бихте могли да проверите техните уеб сайтове, за да разберете повече за политиката им за бисквитките.

  • Управление на бисквитките

Най-популярните уеб браузъри ви позволяват да управлявате бисквитките. Можете да изберете да приемете или отхвърлите всички бисквитки, или само специфични видове.

  • Какво се случва, ако отхвърлите всички бисквитки?

Ще можете да използвате някои части на нашите уеб сайтове, включително много от страниците с информация за последните продукти на www.coldfire.bg. Но, ако забраните бисквитките, някои полезни секции няма да работят. Например, няма да можете да използвате онлайн поддръжката или да пазарувате.

3. Какви данни събираме и защо

Ние събираме данни  като например IP адреса на компютъра Ви, часа и датата, размерът на прехвърлените данни, уебсайта, от който сте дошли до нашия сайт, както и информация за операционната система и браузера, които използвате.

4. Никакво предаване на трети лица

coldfire.bg отговаря на всички нужни технически и организационни изисквания, отностно сигурността на данните на потребителите на този сайт. Вашите данни се използват единствено в сферата на администриране на уеб сайта, респективно от Ивентис ЕООД и те не са достъпни за трети лица.

Ние не предаваме вашите лични данни и по-конкретно имейл-адресите Ви на трети лица, без Вашето съгласие.